Заздрави гърба, завърти обръча!

Показваме ви едно "въртящо" упражнение, което сме убедени, че ще ви хареса
Заздрави гърба, завърти обръча!

Знаете, че обожаваме да въртим обръч :) О, да, смятаме въпросната активност за чудесен начин за поддържане на фигурата, перфектно допълнение към тренировъчната програма.

По този повод, днес възнамеряваме да ви покажем още едно "въртящо" упражнение. Ако успеете да го усвоите (защото хич не е лесно, вярно), то ще ви помогне да оформите мускулите на гърба и дори - тези на гърдите.

Имайте предвид, че, ако сте начинаещи във въртенето на обръч, нещата едва ли ще се получат за един ден. Вероятно няма да се получат и за два. Нужна е сериозна практика, докато успеете да се усъвършенствате, но вярваме, че няма да се откажете по средата, нали?

Тогава, заповядайте в клипа по-долу, за да се пробвате:

Виждате, че преди да се захванете с обръча, първо трябва да се поупражнявате на сухо. Движението, с което е нужно да свикнете, наподобява котешки гръб в стоеж и в клек, ако можем така да се изразим. Правете го до припадък, за да се адаптирате към него. После продължете да го практикувате, но в изправена позиция. Мда, трудно е. Важно! Не ви препоръчваме да се мъчите обаче, ако страдате от болки в гърба или в кръста, защото може и да пострадате още повече.

Когато "яхнете" обръча, мислете за общо четири опорни точки, които ще ви помогнат с въртенето. Двете от тях се намират точно под мишниците, има една в средата на гърдите и една - в средата на гърба (въпросните зони са показни коректно във видеото). Когато решите коя ще бъде посоката на въртене, осъществявайте  "бутането" на обръча именно откъм съответната опорна точна (лява мишница, дясна мишница, гръб, гърди). Вероятно в началото ще се изложите. Един, два, три... сто пъти. Но постепенно ще свикнете.

Помагайте си и с ръцете, които дръжте подвижни и леко свити в лактите. Не прекалявайте с упражненията, почивайте по собствена преценка и мислете най-вече за забавната страна на цялата работа :)

Давайте, давайте - въртете! Ние сме мислено с вас. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април