Звезден фитнес пример: Шакира

Тайните на "изящната жена"
Звезден фитнес пример: Шакира

Няма да крия, че много харесвам колумбийската изпълнителка. Слушам музиката й от малка и не пропускам добра възможност да потанцувам в ритъм с готините й парчета. Толкова са енергични, че винаги ми оправят настроението, без значение ситуацията, която ми го е развалила.  

Що се отнася до Шакира, сладураната е наистина прекрасна и изглежда удивително добре. Няма спор, че родителите й са взели чудесно решение, кръщавайки я по този начин*.

А вчера изящната жена навърши точно 35 години и, да, въобще не й личат. Чудите се как се поддържа във форма? Ето така:

Тренировката

Вече имах възможността да ви кажа, по повод този материал, че чаровницата обожава да танцува. Прави го непрекъснато, не само във видео клиповете си. Затова не е учудващо, че харесва онези динамични фитнес комбинации, в които задължително има порядъчна доза танци и по време на които се изгаря не малък брой калории. Обожава зумба, например, и много харесва степ аеробиката.

justjaredВсе пак най-голямата й фитнес тайна се казва Трейси Андерсън.

Последната е популярен американски треньор, който, освен за колумбийската принцеса, се грижи за фигурите на още много звезди, между които Никол Ричи и Гуинет Полтроу. Нещо повече: с нея е спортувала даже и Мадона. 

Трейси изготвя индивидуална програма за всеки свой клиент, а за Шакира е измислила специален комплекс от упражнения за крака и за дупе. Освен в залата обаче, изпълнителката се поти и в редовна джогинг сесия.

Ще прибавя още, че е е истински футболен фен и, макар че не ходи да рита топка, много обича да наблюдава футболни срещи на живо. Никак не е случайно, че нейна песен стана химн на последното издание на Световното първенство по футбол в Южна Африка. А от почти година латино красавицата има връзка с футболиста на Барселона Жерар Пике и страстно го подкрепя от трибуните.

Храната

Трейси се е погрижила в менюто на Шакира да няма продукти с високо съдържание на мазнини, а в него да присъстват най-вече свежи плодове и зеленчуци, както и риба.

Колумбийското бижу спазва нискокалоричната диета, изготвена от Андерсън, и се старае да не се отклонява от правилата, заложени в нея...

Но понякога си позволява да съгрешава с любимото си изкушение – шоколада! Признава, че го обожава и, че не може да си представи живота без него :) 

Не знам за вас, но аз мисля, че мадамата изглежда невероятно Вие харесвате ли я? 

*В буквален превод от арабски език "шакира" означава "изящна жена"

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май