Какво се крие зад плочките?

Едно е да имате, съвсем друго е да можете
Какво се крие зад плочките?

Като човек, който на младини е прекарал една много завидна част от времето си в опити за направата на плочки (и в крайна сметка е успял), мога да ви гарантирам, че това е най-лесното и най-трудното нещо на света.

Най-лесното е, защото изисква само и единствено постоянство. Нищо повече. Съмнявам се, че има личност в тази държава, която е прочел 20-тина материала по темата и не знае как става това. П-О-С-Т-О-Я-Н-С-Т-В-О! Измерено в упорита работа по въпроса и волско търпение. При някои ще стане по-бързо, при други по-бавно. Някои ще се фукат с цели 8 броя, други – само с 4. "Шанс!", както е казал Дон Кихот, малко след като разбрал, че Санчо е отпрашил в неизвестна посока с любимия му Росинант.

Най-трудното идва с осъзнаването, че не е задължително плочките да означават добре функционираща коремна мускулатура. Този път обаче не е въпрос на шанс, а по-скоро опира до начина, по който сте се добрали до въпросните плочки. Защото те могат да се покажат и с най-безумната диета, но последния път, когато проверих, пиенето на обезмаслено мляко не беше от най-удачните упражнения за корем.

Настоящият материал засега може би ви изглежда като поредното ми подигравателно излияние, но всъщност той бе стартиран с много благородна цел. Тя е да ви дам един много неприятен, но полезен тест, с който да проверите и подобрите издръжливостта на пояса си и умението му да предпазва безценния ви гръбнак.

На първо време, горещо ви съветвам да се запознаете с упражнението статичен планк и да се уверите, че можете да го изпълнявате безопасно. Оттам-нататък е лесно, тоест, трудно.

  • Целта ви е да задържите въпросната поза за 60 секунди.

  • Точно когато минутата е изтекла и вие сте склонни да приключите, отлепете дясната си ръка от земята и я протегнете право напред, паралелно на пода. Задръжте за 15 секунди и се върнете в изходна позиция.

  • Сега е ред на лявата ръка, която също трябва да прекара във въздуха 15 секунди, след което се завръща в изходна позиция.

  • В стъпка №4 повдигате десния си крак и го задръжте успоредно на пода отново за 1/4 минута, а после - обратно в стартово положение.

  • Повдигане на ляв крак за нови 15 секунди. Пръхтене. Изходна позиция.

  • Повдигане на лява ръка и десен крак едновременно за 15 секунди. Черни кръгове пред очите. Изходно положение.

  • Повдигане на дясна ръка и ляв крак едновременно за 15 секунди. Болката е по-силна от всякога. Стартова позиция.

  • Не ми припадайте на финалната права! Задръжте в стартовата поза за кратките 30 секунди, които ще ви се сторят цял един мизерен живот. Сега вече сте свободни да се търкаляте в собствената си пот. Благодаря ви за участието!

П.П. Важно и хуманно е да се отбележи, че е нормално да не сте в състояние да изпълните теста докрай от самото начало. Просто запомнете докъде сте стигнали и на следващия път (след 1 или 2 дни) опитайте да подобрите постижението си от предния с минимум 3 секунди.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май