Кастинг за идеален фитнес партньор

Той трябва да е...
Кастинг за идеален фитнес партньор

Винаги сме вярвали, че да се тренира в компания е чудесно решение. Колегите от съседния сайт Sportuvai.bg са на същото мнение. Нещо повече - полезният им материал, който любезно споделиха с нас, ще ви помогне да откриете сродна душа във фитнес предизвикателствата.  

Без да губите време, потопете се в следващите редове, няма да съжалявате: 

***

Първата уговорка, която ще направим, е, че не е задължително господин или госпожа Идеален Фитнес Партньор да е ваш близък приятел. Хората, с които споделяте ваканциите и празниците си, невинаги биха ви се стрували толкова приятни във фитнес залата. Именно човек, с когото не прекарвате много време заедно извън стените на фитнеса, може да окаже сродната ви душа, стане ли дума за поддържане на форма.

След като вече разширихме кръга от възможности, следва да конкретизираме качествата, които фитнес другарчето трябва да притежава.

- Първо, той или тя трябва да е достатъчно мотивиран, за да ви зарежда с ентусиазма си, а не да ви отегчава с мрънкане. 

- Перфектното фитнес приятелче гони същите цели като вас и е в сходна физическа форма. Все пак, не искате да бъдете засенчени от вече добре оформените му мускули. Ако пък партньорът ви е много по-отпуснат, рискувате да си въобразите, че щом в сравнение с него изглеждате добре, не е нужно да се бъхтите. 

1011395New Deal Design

- За да спортувате заедно, трябва да сте сигурни, че избраникът има сходно работно време. С професионалните и семейните задължения не можете да правите компромиси. Затова потърсете човек, за чието ежедневие знаете, че му позволява да тренира точно когато и вие можете да отделите време за спорт. 

- Задължително трябва да си намерите някой, с когото да имате общи теми на разговор. Времето в размяна на сладки приказки минава много по-леко, отколкото в неловко мълчание. Или в яростни напътствия. Оказва се, че окуражителните възгласи от рода на "Давай!", "Още малко!" и т.н., произнесени от фитнес другарчето, действат демотивиращо. Учените си обясняват това с факта, че интерпретираме тези слова по-скоро като критика и израз на снизходително отношение, отколкото като проява на съпричастност и подкрепа. 

Е, не знаем дали ви окуражихме или отчаяхме в мисията да намерите перфектния фитнес партньор. Пожелаваме ви успех в търсенето! 

Още интересни материали от Sportuvai.bg: 

Планкувайте,  докато плажувате

7 дни - 7 начина да влезете във форма

Мъжките правила на отслабването 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април