Колко ниско можеш да слезеш... с лимбо?

Много!
Колко ниско можеш да слезеш... с лимбо?

Най-важното

Лимбо на кънки? Да! Има и такова - научете повече за него от материала на любимата ни колежка Руслана Русева :)  

Не, че се хваля, ама съм много добра в танцуването на лимбо. Мда. Това съвсем не е случайно. Защото когато бях дете, то бе една от любимите ми игри. Е, днес го практикувам доста по-рядко, но всеки път – с огромно, огромно удоволствие.

Убедена съм, че поне веднъж вие също сте тествали гъвкавостта си под звуците на хитовия сингъл Limbo Rock на американския изпълнител Chubby Checker. С други думи, знаете правилата. Но нека си ги припомним за всеки случай, а? 

Така. В парти играта може да се включи неограничен брой участници. Двама от тях хващат от двете страни по-дълга пръчка или летва (въже също върши работа) и я вдигат на определена височина. Задачата на другите е да преминат отдолу, като всеки път летвата слиза все по-ниско, и по-ниско...

В крайната си позиция е съвсем близо до земята и аз съм единствената, която може да премине. Шегувам се, де. Моята пластичност също си има граници, вече не съм дете :)

Като оставим настрана сантименталността, лимбото е страшно забавна работа! Освен това си е абсолютно физическо предизвикателство, от където и да го погледнеш.

Знаете ли, че, според някои източници, първообразът му е древен африкански погребален ритуал? Африканците вярвали, че успешното справяне с най-ниското ниво на пръчката означава, че душата на починалия е преминала успешно от другата страна.

Лимбото приема съвременния си облик - като парти забавление и танц, след като британски и американски моряци го пренасят от Тринидад в родните си страни.

inm.com

Не ви съветвам да го практикувате обаче при болки в кръста или в гърба. Доста натоварва и коленните стави, уви. Така че имайте едно наум...

Разбира се, добре е да "лимбoвате" някъде, където подът има мека настилка или на плажа, на пясъка. Защото така дори и да се случи да паднете, няма да ви заболи.

Оставям ви с пожелание за още много интересни и активни летни нощи и дни. А ето как точно се танцува лимбо: 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май