Лоши съвети от супер треньори: Джилиан Майкълс

Не ги очаквахме от желязното момиче
Лоши съвети от супер треньори: Джилиан Майкълс

Най-важното

Джилиан Майкълс започва живота си като обикновено калифорнийско момиче, което по стечение на обстоятелствата твърде бързо се сдобива с наднормено тегло. На 12 години може да се "похвали" с почти 80 килограма и със скромния ръст от 150 сантиметра.

За щастие, в това изпитание бъдещият топ фитнес треньор получава подкрепата на майка си, която на 13 години я записва на курс по бойни изкуства. Така от девойче с ниско самочувствие, Майкълс се превръща в атлетична и крайно секси жена, която започва сама да показва здравословния път на отклонилите се от него.

Впоследствие сладураната стана популярна с участието си в реалити предаването "The Biggest Loser", където в 11 поредни издания насърчаваше хора с наднормено тегло да влизат в добра форма и да свалят опасните за здравето им излишни килограми. А днес води собствено предаване, което се казва "Отслабвай с Джилиан".

Истината е, че сме малко разочаровани от американския фитнес експерт. Не, не сме най-добри приятелки с госпожица Майкълс, но си признаваме, че преди време доста я харесвахме...

Наскоро обаче попаднахме на няколко нейни съвета, които тя щедро раздава в популярно он-лайн издание за здравословен начин на живот. И знаете ли? Бяха от онези препоръки, които, специално ние, не бихме си позволили да превръщаме в стриктни правила.

Не, че са твърде лоши, просто... не бихме им се доверявали твърде много. Вижте тези две, например, и преценете сами тяхната полезност:

Бройте калориите в менюто си

"Това, че още не сте започнали да го правите, е голяма грешка", казва Джилиан, твърде убедена в думите си. И точно тук мълнии започват да излизат от очите й :)

Прощавай, Джил, ама ние не смятаме, че грешим, като НЕ броим калории. И, преди да си хвърлила нещо по нас, ще ти обясним защо пренебрегваме десетата божа заповед на диетиращите.

Факт е, че информацията за енергийната стойност на продуктите, които похапваме, почти винаги е приблизителна. Да не говорим, че същата се променя в резултат на кулинарната им обработка. В този ред на мисли, за нищо на света не бихме се обзаложили, че в средно голяма мандарина, например, има ТОЧНО 50 калории.

Истината е, че се стремим да гледаме на нещата малко по-глобално – ето така. И да оставяме смятането и събирането на някой друг, който е по на "ти" с математиката :)

Никога, ама никога джънк!

Е, да, ама има дни, в които и ние се изкушаваме да се почерпим с хамбургер и/ли да гаврътнем няколко чаши от любимата си газирана напитка. И, повярвайте ни, няма експерт на тази земя, който да успее да ни попречи да го направим :) И Джилиан не може.

Освен това, не смятаме, че само преработените храни (ах! тези гадове) влошават здравословното ни състояние. Поддържането на тип-топ форма зависи от редица други фактори, които не са свързани единствено с храненето.

Затова предпочитаме да вярваме в това, което ни казва американският писател Майкъл Полан: "Разбира се, че може да похапвате джънк храна, ама тази, която сте си направили сами". А като сме започнали да ви агитираме, пробвайте тази рецепта за пържени картофи :)

В общи линии, нататък е ясно: Джилиан съветва да заложим на високоинтензивните тренировки, за да постигнем по-високи фитнес резултати и да черпим вдъхновение най-вече от себе си, с които твърдения също не можем да се съгласим съвсем. Защото твърде често с нискоинтензивните занимания също могат да се постигнат високи цели и, да – най-важно е какви са последните. Що се отнася до нас, ние обожаваме да черпим мотивация от личния пример на други хора :)

Е, толкова от Джилиан. А тук може да прочетете още няколко лоши съвета от още един известен треньор.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 25.08.2013 | 00:34
    Доста хапливо и безинтересно...Обръщате думи ,леко напудряте изречения...Смешно... и тъжно ,за хората които ще ви се доверят...

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май