Навиците за фитнес, които трябва да придобиете

Навиците за фитнес, които трябва да придобиете

Най-важното

Ако искате да тренирате фитнес за продължителен период от време е необходимо да придобиете няколко навика, които ще ви помогнат да тренирате по-добре. Ето някои от тях.

Започнете да обичате силовата тренировка. Тя е основната тренировка, която ще правите във фитнеса. Много хора не обичат да правят силова тренировка, защото после ги болят мускулите или защото ги е страх да не качат килограми. Силовата тренировка ако се прави с по-малко килограми и повече повторения ще ви помогне да натрупате релеф без да качите маса.

Пийте повече вода. По време на тренировка е от изключителна важност да пиете достатъчно вода. Това е така, защото докато тренирате се потите често и губите течности. А мускулите са съставени от течности и са им нужни при екстремни натоварвания.

Сменяйте упражненията. Това също е важно, за да има ефект. Трябва да сменяте тренировката редовно, защото когато мускулатурата ви привикне към дадено упражнение и спират да са ефективни. На всеки 2-3 седмици трябва да сменяте тренировката си.

Не пренебрегвайте почивния ден. Почивката е важна, защото тя ще ви помогне да намалите вероятността от контузии. Също така почивния ден ще ви помогне да намерите сили за следващата седмица на усилени тренировки. Не се натоварвайте почивния ден.

Питайте когато не знаете нещо. Не е срамно да попитате някой как се прави дадено упражнение или каква тренировка трябва да направите за дадена мускулна група. Ако не сте тренирали преди това е хубаво да се допитате до фитнес инструктор.

Намерете удобни обувки. Дори и да не се налага да бягате, обувките ви трябва да са удобни. Не тренирайте по чехли или гуменки, защото при повечето тренировки ще е нужно да имате добра опора, а когато ви болят краката няма да я имате.

Хранете се след тренировка. Важно е след тренировка да хапнете добре, за да се възстановите по-добре след тежката тренировка. Важно е да набавите необходимите хранителни вещества след тренировка.

Разтягайте се преди и след тренировка. Разтягането е важно, защото то намалява вероятността от контузии и схващания. По този начин мускулатурата ви ще се загрее и ще намалите вероятността от травми. Гъвкавите мускули са по-податливи на тренировка и заради това е важно да се разтегнете преди да загреете.

Вижте още: Тази тренировка ще ви помогне да свалите килограми.

Прочетете още: 3 съвета, които ще ви направят по-силни.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май