Обратно към фитнес навиците

След лятната ваканция
Обратно към фитнес навиците

Луда. Незабравима. Задъхана. Надяваме се, че така, с три думи, може да опишете лятната си почивка. Сигурни сме, че сте успели да й се насладите на макс = )

А сега... е време за неизбежно пътуване към реалността. Както и към любимите ви фитнес навици, които самите ние ви посъветвахме (тук) да изоставите през ваканцията. Не ни се сърдете обаче - предстои ви една наистина трудна задача, но не и невъзможна.

Обещаваме ви, че с три прости стъпки бързо ще се върнете към обичайната си фитнес практика. И даже няма да бъде болезнено преживяване.

Ето как:

Вкусно

Бира, цаца, пържени картофки. Стига вече! Тъжно или не, лятото си отива и е време да разнообразите малко менюто си. Както и да започнете да си го приготвяте сами = ) Така че изтупайте от праха свещената книга с рецепти и действайте.

Заложете на вкусни и полезни ястия. Защото те постепенно ще ви принудят да пожелаете да се храните здравословно. Потърсете вдъхновение и кулинарни идеи тук.

Лесно

В началото в никакъв случай не подлагайте тялото си на супер интензивна тренировка. Обратното. Стартирайте с лека, приятна и умерено моделирана сесия, която ще му позволи да се адаптира бавно, но сигурно. И да влезе обратно в играта.

Вместо джогинг, например, пробвайте бързо ходене по алеите в парка. Или стартирайте с йога клас. След като подобрите издръжливостта си, всичко ще ви изглежда доста по-лесно и възможно за реализация.


Полезно

Всички имаме пороци. Някои – повече. По-лесно ще превключите на новия си, активен режим обаче, ако се откажете поне от един. Например – от пушенето (и без друго твърдят, че е вредно). Така ще тествате волята си, която всъщност е много необходима в поддържането на добра фигура.

Защото в крайна сметка фитнесът е навик, спазването на който изисква от вас да сте дисциплинирани и постоянни.

Успех! Ще се справите, убедени сме = ) Макар и след серия от приятни пропуски = )

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май