Отслабвай с Боб Харпър

Известният фитнес инструктор ще ви покаже 3 от любимите си движения
Отслабвай с Боб Харпър

Сигурни сме, че знаете кой е Боб Харпър, нали? Припомняме веднага: американският топ треньор нашумя с участието си в реалити предаването "The Biggest Loser", в което вече 15-ти сезон помага на обикновени хора с наднормено тегло да влязат в добра форма.

О, да! Звездният мъжага се справя отлично със задачата си и заслужено някои го наричат "магьосник". Освен, че може да се похвали със собствен Устав на слабите, Боб има и три любими движения, с които обожава да тормози клиентите си. Въпросните упражнения са наистина натоварващи, но редовното им изпълнение безспорно може да доведе до отслабващ ефект.

Да ги видим в следващото видео:

Почти не се учудваме, че мистър Харпър поставя т. нар. бърпи на почетното първо място в своята класация. Става въпрос за едно чудно упражнение, което освен изваяна талия, ще ви сдобие също и с издръжливост и сила. Боб предлага да пробвате да го изпълнявате странично, ползвайки за целта пръчка или друга разделителна линия. Целта тук е да се приземявате леко и безшумно.

Ако сте начинаещи, правете колкото се може повече бърпита за 30 секунди, почивайте по 30 секунди и реализирайте общо от 3 до 5 серии. Напредналите могат да увеличат времето на 60 секунди, в случай, че се чувстват подготвени.

Ходещите напади с тежест са следващото предизвикателство, което ви отправя треньорът. Може да ползвате дъмбел, пудовка, по-тежка книга и каквото имате на разположение, за да ги реализирате. Издигнете тежестта над главата (дръжте я здраво!) и действайте. Не се изкушавайте да свивате ръцете в лактите. Изпълнете 20 повторения, починете и се преборете за още две серии.

За десерт ви остава гоблет клек :) Тук не се зорете много - заложете на по-малко повторения (и повече серии), но на правилна техника. 

Това е. Пробвайте и споделете впечатления – тук или във фейсбук

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май