По едно упражнение за всяка година от живота ти

Тренировка, вместо свещички
По едно упражнение за всяка година от живота ти

Всеки ще се съгласи, че на рождения си ден е по-добра идея да потренираш, отколкото да изядеш една торта. А най-добра идея е да направиш и двете, в тази последователност.

Един щатски треньор на име Невил Палмър наскоро показа как се справя с първото предизвикателство. Навършвайки 48, той направи по едно упражнение за всяка изминала година от живота си.

От видеото ще видите, че повечето от тях не наподобяват нищо, което можете да видите в кварталния фитнес. В него има пудовки, индийски бухалки, "боздугани", пудовки, медицински топки, гимнастически халки, български торби и всякакви екзотични тренировъчни пособия.

И ако трябва да си въобразим какво е искал да каже авторът, бихме могли да кажем, че колкото разнообразен е животът, толкова разнообразна може да бъде и тренировката ви. Не се ограничавайте до един-единствен тренировъчен метод или средство. Всеки един уред е само инструмент за постигането на определени цели и почти всяка цел може да бъде постигната с почти всеки уред.

Най-важното е дори и на 48-годишна възраст, да сме все така надъхани да тренираме и да нямаме обективни пречки (болка, скованост), които да ни пречат да го правим. Ние за това се борим. Включете се в борбата на https://www.facebook.com/FitWell.bg

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април