Пролетно фитнес почистване

Започнете нов сезон в тренирането
Пролетно фитнес почистване

Пролетта чука на вратата, усещате ли я? Наред с всички хубави неща, това означава, че е време най-накрая да спретнете основно почистване на дома си. Уви, налага се. А когато приключите с къщата, преминете към още по-важното – към фитнес оборудването и екипировката си. Да, те вероятно също имат нужда от реорганизация и освежаване. Планът е такъв:

Пенсионирайте старите дрехи и спортни уреди

Научихме, че обичате да тренирате, облечени в любимата си тениска от гимназията. Това е чудесно, но задавали ли сте си въпроса дали на нея ѝ се спортува още? Ако я поразпитате подробно, ще разберете, че, всъщност, има наистина голяма нужда от почивка.

Същото важи и за маратонките ви – не ви ли хрумва, че може да са изтощени от тичане? Спестете им страданието и в най-скоро ги подменете с нов готин чифт. Купете си екип! Бъдете сигурни, че новата екипировка ще отключи във вас двойно по-голямо желание за спортуване.

При добра възможност пък попълнете колекцията си с фитнес джажди. Ама гледайте да си набавите само полезни такива – да ви вършат работа, а не обратното. Даваме ви предложение веднага, тук

Прах? Не! 

inm.comХубавичко почистете дъмбелите, гиричките и другите уреди, които ползвате в тренирането.

E, по принцип не е добра идея да го правите само на пролет, де. Факт е, че ако се грижите за тях с постоянство, значително ще увеличите живота им, както и полезността им.

Обърнете специално внимание на фитнес шалтето.

Имайте предвид, че, поради честото си съприкосновение с пода, то може да е доста мръсничко. Как да го въведете в ред? Лесно.

Напълнете малко легенче с вода и добавете няколко капки етерично масло от лавандула или мента. После с помощта на гъба измийте повърхността на постелката с въпросната смес. Не се съмнявайте, че ще ви ухае на чисто и на хубаво.

И накрая: всички по местата

Веднъж почистили екипировката си, ви съветваме да ѝ намерите подходящо място за складиране – такова, че да не се налага да я пренареждате всеки път.

Основният трик тук е да я сложите някъде, където ще я виждате непрекъснато. Това ще увеличи шанса й да бъде използвана редовно, както и вашия да се чувствате здрави, щастливи и в добро настроение.

Е, хайде! Нека пролетта дойде по-бързо и тя ви донесе още по-голямо желание за спорт =) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май