Раз-два-три! Плажен фитнес за най-малките

Бягане с препятствия за смехурковците
Раз-два-три! Плажен фитнес за най-малките

Какво харесвам в децата ли? Ще ви кажа. Обожавам, че все щъкат наляво-надясно. Че са неспирни. Неуморни. Пълни с енергия.

Точно затова е адски лесно да ги въвлечеш в спортна инициатива – винаги готови са да се състезават, да се проявят като шампиони (и шпиони).

Та, ако сте на море с палави хлапета, не губете време, ами бързо им спретнете забавно физкултурно мероприятие на плажа. Със сигурност ще се забавлявате и вие, не се съмнявайте.

Нашето предложение е да си организирате бягане с препятствия, че е най-интересно. Освен това не е съвсем лесно приключение - тичането по пясъка даже е трудно. А калпазаните обичат да преодоляват трудности, за разлика от повечето възрастни ;)

Плажните кърпи, пясъчните замъци, надуваемите топки... Куп неща могат да ви свършат работа в предстоящата надпревара. Оставете на мъниците сами да ги измислят, измайсторят и подредят. Така, освен физическите им умения, ще тествате и креативността им.

След като стадионът е готов, купонът може да започне. Ако участниците в състезанието са много, нека тичат един по един, а вие им записвайте времето, за което са се справили.

Сладурът с най-добри резултати е победителят и на него се пада честта да измисли следващото предизвикателство. Хитро, нали?

Краят на заниманието може да бъде разходка по плажната ивица с цел събиране на миди, камъчета и рапани.

inm.com

В крайна сметка, децата наистина обичат да спортуват. Но вие сте тези, които трябва да им покажат как. Вие сте тяхното спортно вдъхновение, а те - вашето :) 

А тъй като сме подхванали темата, нека ви попитаме: как се забавлявате с разбойниците си, когато сте на море? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май