С крачкомер в ръка

Малкото фитнес пособие, от което имате огромна нужда
С крачкомер в ръка

Най-важното

Разбира се, редица мобилни приложения могат да свършат работата на крачкомера, но... за мен той е някак по-автентичен :) 

Заклевам се! В най-скоро време ще си купя крачкомер. Просто си умирам от любопитство да разбера колко точно стъпки извървявам всеки ден, ходейки до работа и обратно пеша. (За ваша информация: общо 2 часа).

Дали са 10,000? Според някой си д-р Йоширо Хатано – японски учен и лекар, точно толкова крачки било хубаво да се извървяват на дневна база за поддържането на здравето в тип-топ форма.

Не знам дали да му вярвам на този Хатано или не, но съм сигурна в едно: крачкомерът, наричан още педометър, е адски дружелюбно фитнес приятелче, което може да се окаже незаменим елемент във физическата подготовка. Ето три от добринките, които, лично аз, искрено ценя в него:

1. На първо място, притежава силата да направи мисленето ни по-здравословно, така да се каже :) Отброяването на стъпките, само по себе си, означава преследване на някаква цел. Готиното е, че ние можем да прогресираме в осъществяването ѝ и да увеличаваме изминатото разстояние на всекидневна база. По-надалече, и по-надалече, и по-надалече...

2. Ако дружбата ни с крачкомера е стабилна, той се превръща в наш основен мотиватор за движение. Нещо повече, никога не се чувстваме сами, носейки го със себе си – той преборва мързела ни и ни нахъсва за постигане на още по-големи резултати.

3. Помага ни да преосмисляме отношението си за времето и за тренирането – неусетно ни става ясно, че дори и на път за работа или за магазина, можем да се грижим за фигурата си. Стъпка по стъпка :) Е, да, само с ходене трудно се правят мускули, но ефектът, който вървенето оказва върху тялото ни, може да бъде значителен, стига да се борим за това.

Та, такива работи :) Вие съгласявате ли се с всичко казано, м?

P. S. Мили дядо Коледа, за тази година си пожелавам като подарък КРАЧКОМЕР! Може да ми го изпратиш на адреса на Fitwell.bg :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април