Случки, които саботират тренировката

И спасението от негативните им последици
Случки, които саботират тренировката

Най-важното

При всяко излизане с колеги и приятели, ползвайте нашия супер практичен и полезен наръчник за умеренa консумация.

Много са. На практика всичко може да попречи на реализацията на фитнес намеренията ви. Дъждовното време, лошото ви настроение, парти-чудовището във вас, мързелът...

Ние ще се ограничим в споменаването само на няколко опасни за редовната ви спортна практика събития. Добрата новина е, че винаги може да намерите начин да ограничите неприятните им последици. Вижте как:

По биричка с колеги

Наричаме го неформален тийм билдинг и искрено благодарим на този, който го е измислил. Лошото е, че той има потенциал да провали фитнес сесията ви. Особено ако колегиалното събиране се случва, по негласно споразумение, винаги в началото на седмицата = )

Решението: помислете за сутрешна сесия, вместо за вечерна. Или просто пренаредете графика си, по начин по който удоволствията да не се засекат с ангажиментите ви към фигурата и здравето.

Безсънни дни и нощи

Сигурно сте пробвали да тренирате недоспали, нали? Знаем - не се получава! Обикновено, в такива моменти желанието за пълно размазване е по-силно от всяко друго.

Решението: наспивайте се. Това е единственият изход. Би било разумно да въведете рутина в ставането и лягането. Защото "инверсиите" в сънуването ви правят отпуснати и изпиват енергията ви. Тоест, затварят вратата на интензивните тренировки под носа ви.

На пълни обороти

Задължения, скоростни срокове, пътувания! Предполагаме, че ви е доста трудно да наречете себе си свободни хора, нали? И може би често оправдавате паузите от спорта с лисата на физическа възможност и време... Но не сте прави.

Защото редовната фитнес практика е абсолютно възможна мисия, дори при крайна професионална и всякаква натовареност. Доказателството за това са хиляди хора по света, които успешно се справят със съчетаването на много дейности наведнъж. Излиза, че и тук нещата опират до добро планиране, а?

Решението: напомняйте си периодично, че всяка физическа дейност е добра за здравето ви, а ефектът от нея – само положителен. Освен това, 15-минутна сесия е повече от никаква. Задължително ще окаже благоприятен ефект върху процесите в организма ви. Така че никак не ви съветваме да я пропускате.

Бонус-съвет: навивайте алармата за събуждане с 10 минути по-рано. Но вместо да я изключвате и да заспивате отново, ставайте веднага. Предимството е, че ще имате времева преднина, която ще ви позволи да организирате правилно началото на деня си. Както и програмата за трениране.

Успех!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май