Спортно вдъхновение: Йордан Йовчев

Бъдете силни и борбени като него
Спортно вдъхновение: Йордан Йовчев

Йордан Йовчев го направи отново! След като вчера покри нужната квота, страхотният ни гимнастик си осигури участие в Олимпийските игри в Лондон това лято. И какво толкова? Ами, ужасно много е, ако питате нас.

Първо, защото, след въпросното постижение, той се превърна в единствения атлет в света, който ще участва за шести пореден път в престижното състезание.

Нещо повече, в игрите в Сидни през 2000 година стана двоен бронзов медалист на земя и халки, а през 2004 година в Атина грабна сребърен и бронзов медал отново в споменатите дисциплини. Едновременно с това, Йовчев е горд собственик на куп други престижни отличия, чието изброяване може да ни отнеме повече от един работен ден :)

Второ, защото, въпреки своите 38 години и болката в рамото и лакътя, на вчерашните квалификации спортистът ни се представи наистина блестящо. А според редица, забележете, чуждестранни медии – по-добре от някои по-млади от него състезатели.

Впрочем, не ни е необходимо мнението на международната преса, за да оценим сами безспорните качества на сънародника ни. Винаги сме били сигурни в тях и сме виждали реалното им доказателство един милион пъти. Вижте го и вие, ако случайно сте пропуснали:

А това, което най-харесваме на Йордан, е борбеният му дух, който всеки път му помага да даде най-доброто от себе си.

Възхищаваме се и на факта, че, към днешна дата, участва най-вече заради тръпката, заради самото удоволствие да се включи в голямата надпревара и да види до къде ще могат да го отведат силите...

Стискаме му палци да се представи по същия уникален начин и в това издание на Олимпиадата, което ще се проведе през юли и август. А на вас пожелаваме да носите в сърцето си неговата борбеност и сила, които, убедени сме, ще ви донесат много фитнес и всякакви други постижения. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 13.01.2012 | 15:11
    Данчо,изигра перфектно всичко,супер си!

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май