Съвети как да станете по-силни

Съвети как да станете по-силни

Най-важното

Мечтата на повечето, които са се захванали с фитнес е да станат яки. Да показват перфектно изваяно тяло и да могат да защитят половинката си при неприятности. Е така е, но не всеки има гена да стане силен, но пък всеки може да се опита. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да станете още по-силни.

Направете си режим. Това означава, че храненето и тренировките трябва да са горе долу по едно и също време през деня. Това ще помогне на мускулите ви да се настроят кога да тренират и кога да почиват, а благодарение на режима, вие ще се справяте по-добре на тренировка. Също така е хубаво предварително да изградите тренировъчния си план поне за седмица на пред. Това ще ви помогне да се настроите за тренировката през целия ден, а не тепърва да мислите какво да правите, като тръгнете за фитнеса или докато сте в съблекалнята.

Намерете приятели да "страдат" като вас. Силовите тренировки са трудни, съпътствани са от невероятна болка. За това е хубаво да си имате другар. Така ще си помагате взаимно да правите тренировката и ще забравяте за болката, защото добрата компания може да ви помогне с каквото и да се захванете. По този начин и ще се конкурирате несъзнателно, което също ще подобри вашето представяне.

Не си поставяйте граници. Не мислете за това, че няма как да вдигнете повече от 100 килограма на лежанка или няма как да клекнете с повече от 120 килограма. Мислете си само за това, което искате да постигнете, а границите ги изхвърлете от мисленето си. Това ще ви помогне да се мотивирате и да се представяте по-добре на тренировка.

Когато сте изморени, не мислете за това. Когато сте на път да се откажете от тренировката, не мислете за умората и за болката, а за това, което ви крепи. Дали е крайния резултат, който ще постигнете, дали ще е семейството или дори вашият идол. Най-важното е да не мислите за болката и за това колко трудно ви е.

Забавлявайте се. Да тренирате сериозно не означава, че не можете да се забавлявате. Когато има почивка между сериите, ако мислите само за упражнението, вие ще усещате умората, а ако си разкажете виц с някой от фитнеса, ще забравите за умората и когато дойде време за упражнението ще сте си починали физически и психически.

Пропуснете стероидите. Ако искате да постигнете нещо значимо, премахнете стероидите и се опитайте да го постигнете без добавки. Ограничете се само с витамини, които са ви необходими за да възстановявате тялото си. Стероидите ще направят мускулите ви по-големи, но това не е гаранция, че ще станете по-силни.

Вижте още: Как да подобрим силовата си тренировка?

Вижте още: Тренировка за изгаряне на скритата мазнина.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май