Тренировката на: Джейсън Стейтъм, ден 2

Готови ли сте за "Големите пет"?
Тренировката на: Джейсън Стейтъм, ден 2

Най-важното

*Фермерски хват - статичен вариант на фермерската разходка. При него ходенето отсъства, но захватът на тежестите е същият.

За да изпълните упражнението, вземете два тежки дъмбела (или пудовки) и ги задръжте от двете страни на тялото с изпънати надолу ръце.

Денят определено трябва да е добър с втората част от фитнес програмата на любимия ни екшън герой-Джейсън Стейтъм. Известно е, че британецът не обича инструктори, които не могат да дадат личен пример и дават наставления, докато шкембетата им се показват изпод фланелката. В тази връзка, той се възхищава от опита, който добива по време на тренировките с личния си треньор – бившият морския тюлен Логан Худ.

Програмата, която ви представяме днес, е разработена от него специално за атлетичния актьор. Вчера, заедно със Стейтъм, в същинската част на тренировката "изпълнявахме" старата класика - мъртва тяга. Днес обаче ще се изправим пред едно петоглаво чудовище, което ни приканва към вдигане на тежести, статични и динамични упражнения със собствено тегло. А сега - по същество.

Ден втори

Първата разгрявка е идентична с тази от предходния ден. Този път разстоянието, "изминато" от Джейсън, е 2238 м.

Втора разгрявка: изометрична кръгова тренировка. За всяко упражнение, статичната поза се задържа 30 секунди, а изместването на позицията за преминаване към следващото, отнема 10 секунди. Изпълняват се 4 кръга с упражненията: статични кофички на халки, L-седеж на успоредка, фермерски хват* и клек със собствено тегло, при който задържането се прави в най-долно положение.

justjared

Стейтъм определено предпочита да прави набиранията на халки. Същото се отнася и за кофичките, които той изпълнява на същия уред, а не на успоредка. При това упражнение задържането се прави в най-горно положение.

Същинска част: "Големите пет" (с 55 повторения от всяко упражнение) – кръгова тренировка, състояща се от 5 упражнения в 10 кръга. Повторенията се намаляват с едно при всеки следващ кръг. Първият започва с 10, последният трябва да приключи с 1. Протоколът се изпълнява с леки тежести, които позволяват преминаването от едно упражнение към друго без почивка (без това да се отразява на качеството им). Целта е тренировката да приключи за минимално време, докато бройката повторения за всяко едно упражнение достигне 55. Ето и Големите пет:

  • Повдигане на колене към лакти – изпълнява се от вис, ръцете са захванати на лост за набиране или халки. Целта е коленете да докоснат лактите, като се повдигат нагоре към тях. Британската фитнес машина Джейсън прави упражнението без залюляване, затова връщането на коленете в изходна позиция трябва да се случи контролирано и бавно.

Впечатляващо, а?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май