Тренировката на: Зоуи Салдана 2

Още 3 упражнения, допринесли за екшън-визията на актрисата
Тренировката на: Зоуи Салдана 2

Да, определено харесваме Зоуи Салдана. А ролята й в екшъна "Колумбиана" може и да не е връх на актьорското майсторство, но със сигурност ни впечатли с физиката й.

Както стана ясно наскоро, звездата се е подготвила доста сериозно за образа си на безмилостна отмъстителка. За това са й помогнали комбинация от тренировки с огнестрелни оръжя, бойни изкуства, кардио сесии и упражнения с тежести. Последните са събрани от личния треньор на Салдана - Стийв Мойер, в програма, която тя изпълнява 3-4 пъти седмично, 4 месеца преди началото на снимките на лентата.

Вчера ви представихме първите 2 движения, а сега е ред на следващите 3:

justjaredПланк-лицева опора

И за двете движения сме писали, при това доста, но Зоуи ги изпълнява като едно цяло. Тя заема позиция за планк, след което се изправя в лицева опора, опъвайки ръцете една по една.

Идеята е цялото натоварване да бъде съсредоточено върху предните крайници и участието на други части от тялото да бъде сведено до минимум. Гърбът, разбира се, е прав през цялото време.

Мойер обяснява, че в началото това движение изглежда доста трудно, но с практиката трениращия свиква доста бързо. Целта е да се изпълнят 20 повторения.

Упражнението натоварва най-вече трицепсите, но и мускулите на гърдите.

Напади

И тях сме споменавали, но идеята тук е да се изпълняват в движение. Иначе казано, ходете, но с по-големи крачки. Единствената уловка е да не оставяте коляното на водещия крак да стърчи пред пръстите на същия, тъй като това може да доведе до неприятни усещания и контузии. Освен това спускайте коляното на задния крак максимално надолу.

Стремете се към 20 повторения общо в началото, но с времето ги увеличавайте, докато стигнете до към 40 общо. Допълнителни тежести в ръцете също ще усложнят нападите, когато привикнете към стандартното им изпълнение.

При правилна техника натоварването е концентрирано основно върху бедрата, както отпред, така и отзад.

Бедрено сгъване с фитнес топка

Още едно упражнение за краката. Легнете върху постелка с ръце, отпуснати покрай тялото и захлупени с дланите надолу. Изпънете краката напред и ги поставете върху фитнес топка, така че петите ви да попадат точно в средата й. Не сгъвайте коленете.

inm.com

Повдигнете бедрата, но тялото от краката до раменете трябва да бъде в една линия. Натиснете топката леко с пети и я придвижете към дупето, сгъвайки краката в коленете. След това, бавно и внимателно, върнете в изходна позиция и повторете 6-8 пъти, ако сте начинаещи, или до 15, ако вече сте усвоили движението.

Това упражнение напряга основно задната част на бедрата, но и мускулите на гърдите и корема, които стабилизират тялото.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май