Тренировките през празниците са невъзможни? Друг път!

Настройте се лесно на фитнес вълна със следващите съвети
Тренировките през празниците са невъзможни? Друг път!
inm

Дойде ли декември, всички започват да се тюхкат и оправдават, че покрай цялата коледна бъркотия едва ли ще им остане време (и най-вече желание) да се погрижат за фигурата си. Вие обаче бъдете различни – насладете се на празничните дни, които предстоят, и, едновременно с това, не обръщайте гръб на добрата форма.

Надяваме се, че следващите няколко препоръки, които си взехме назаем от популярното фитнес издание"SELF", може би ще ви помогнат да се справите с настоящата задача:

1. От много места ще чуете, че е добре редовно да разнообразявате тренировката си, инкорпорирайки в нея различни физически активности. През натоварения месец декември обаче ще е по-разумно да заложите на програма, която ви е до болка позната, знаете я наизуст, образно казано. Така ще ви е по-лесно да ѝ се посвещавате, вместо с дни да събирате сили да пробвате нещо ново.

2. От колкото повече фитнес джаджи сте заобиколени, толкова по-добре. Според американския журнал "Journal of Strength and Conditioning", жените, които разполагат с 10 спортни артикула, са по-мотивирани да си спретнат тренировка, отколкото жените само с 2. Не знаем доколко е вярно подобно твърдение (а пък и нищо не се казва за мъжете), но, ние специално, ще се осмелим да му се доверим. Фитнес и медицинската топка, въженцето, лостът за набиране, дъмбелите, тренировъчните ластици, фоум ролърът са нашите любими атрибути, без които не можем да живеем. Е, не са десет, но стигат, за да ни вдъхновяват и нахъсат за действие.

3. Точно сега би било хубаво да си осигурите и един крачкомер – мъничък е вярно, но върши чудесна работа. Преди всичко, ще ви предпазва от изкушението да се откажете от ходенето през студените дни.

4. Всъщност, обкръжете се с предмети, носещи надъхващи спортни послания. Според американско изследване, същите могат да увеличат продължителността на тренировката с цели 50%. Хубаво е обаче да "подменяте" редовно посланията с нови и да черпите вдъхновение от нови извори.

5. Зарежете социалните мрежи поне временно. Цялото това коледно настроение, което се излива там, може сериозно да ви отдалечи от намерението да поспортувате. А не бива. Фейсбук не може да ви лишава от правото да се чувствате и да изглеждате добре.

Е, дайте шанс на тези съвети да проработят и за вас. Сигурни сме, че ще има ефект :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май