Фитнес вдъхновението днес: Бърнис Бейтс

Тя е по-гъвкава от тийнейджър...
Фитнес вдъхновението днес: Бърнис Бейтс

Бърнис Мери Бейтс (Бърни) е симпатична баба на 91 години, която изпълнява без проблем челна стойка на глава и може да стои на един крак с часове ;) Всъщност, тя е поредното доказателство, че възрастта е просто цифра, която всеки може да увеличи, ако спортува редовно и се грижи с постоянство за здравето си.

Съвсем скоро чаровната нюйоркчанка заслужено стана горд собственик на титлата "Най-възрастният йога преподавател в света", като част от деня на Рекордите на Гинес, 17 ноември.

За информация, Бейтс преподава древната индийска практика повече от 50 години и по-точно - от далечната и не особено позната за нас, 1960 година. Да, това тя прави почти без прекъсване... до днес. Към настояща дата, желязната лейди редовно организира различни демонстрации и курсове, които генерират завиден интерес и посещаемост.

Guinness World RecordsАко трябва да бъдем честни, Мери не е единствената, която практикува и учи другите на йога толкова много време. Всъщност, има един голям брой, дори по-възрастни от нея, йогини, които въобще не й отстъпват по качества и умения. Но... все някой трябва да грабне големия приз и да стане известен, нали?

Що се отнася до нас, примерът на Бърнис само може да ни нахъса да не се отказваме от йога практиката си и даже в петък да отидем на утринна сесия. Ставането ще бъде трудно, сигурни сме, но си заслужава усилието. Ще бъдем здрави, щастливи и животът ни, който всички наричат кратък, ще бъде приказно дълъг и, надяваме се, ще ни стигне да изпълним всичките си мечти.

А като заговорихме за рекорди, как ви се струва този: 1439 човека в клас по зумба (в Холандия)? На нас ни звучи като яко, масово зумбиране... 

Guinness World Records


Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май