Фитнес вдъхновението днес: Едит Уилма Конър

Една културистка на 77 :)
Фитнес вдъхновението днес: Едит Уилма Конър

Днес е петък, но, уви, съботата ще е работна. Какво означава това? Че, за да преминем успешно през оставащите два работни дни, имаме нужда от нова порция фитнес вдъхновение. Разтърсихме се бързо и веднага попаднахме на поредната надъхваща история, която след ред разстояние смятаме да споделим и с вас.

Главна героиня в нея е Едит Уилма Конър, от Денвър, Колорадо. Само преди броени дни 77-годишната американка грабна приза на Гинес за най-възрастната състезаваща се културистка в света. И, да, има пълното право да се гордее със себе си.

Желязната дама стартира своето фитнес приключение, когато е на 60 години. Причината да се реши на подобна стъпка е, че по същото време, заедно с мъжа си, създава компания за обработка на база данни. Резултатът е, че работата я приковава на стол и я принуждава да прекарва в седнало положение повече от 10 часа на ден. Логично, липсата на движение изпива енергията ѝ и я кара да се чувства повече от ужасно.

Така, заедно с по-големия си син, Едит започва да посещава фитнес залата. Споделя, че бодибилдингът се превърнал в нейното спасение от обездвижването и други здравословни проблеми. 

За първи път участва в състезание по културизъм в Лас Вегас, когато е на 65 години и го... спечелва безапелационно. Успехът я надъхва да преследва професионална кариера и впоследствие да стане сертифициран персонален треньор.

Към днешна дата, мисис Конър тренира с тежести три пъти седмично. Не спазва конкретен хранителен режим, но се съобразява с определени предписания в храненето, които сама си е изградила с времето.

Съветът ѝ към зрелите жени, които имат интерес да вдигат тежко е: "Започнете с разумни, достижими цели. И научете приемът на кои храни увеличава и намалява подкожните мазнини. Освен това, махнете от речника си думата "диета", завършва тя.

Днес, освен с престижен рекорд, Едит може да се похвали и с голямоооо семейство – има трима сина, седем внуци и шест правнуци... Възпитава членовете на задругата да се грижат за тялото си и да водят здравословен начин на живот.

Иначе казано, както сме се убедили, добре е човек да прави повече от това да мечтае, а именно - да действа :) А тук вижте още един вдъхновяващ рекордьор в културизма. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май