Фитнес вдъхновението днес: Шийла Клъф

За една дама, която на 75 години кара кънки на лед и прави...
Фитнес вдъхновението днес: Шийла Клъф

...200 лицеви опори наведнъж! Звучи ни като сериозно фитнес предизвикателство за жена на 75 години. Е, канадката Шийла Клъф го преодолява без никакви затруднения. Разбира се, нейното фитнес постижение не е резултат от божествена намеса, а е естествено следствие от редовни тренировки и много, ама много труд.

Истината е, че Шийла започва да се занимава със спорт в ранна възраст. Още като дете тя се влюбва в кънките на лед, което занимание решава да практикува професионално до края на живота си.

Точно така. И днес желязната дама продължава да "танцува" редовно на пързалката, като в последното състезание за възрастни кънкьори, в което участва, грабва цели 4 златни медала.

За физическата си подготовка тя разчита най-вече на постоянни сесии върху леда. Но освен това, редовно прави упражнения за разтягане и тренира с тежести.

Какво още?

"През ден изпълнявам от 150 до 200 лицеви опори, без почивка между повторенията", казва със самочувствие спортната мадама.

Нейният съвет към всички начинаещи е да започнат да практикуват въпросното движение, като в началото обаче го улеснят максимално.

"Изпълнявайте го първоначално от коленна позиция, докато почувствате достатъчно сила в себе си за същинската лицева опора", казва Шийла. Ето как:

Като собственик и създател на собствен лечебен и спа център в Охайо обаче, мисис Клъф много добре знае, че здравето е резултат както от редовна физическа дейност, така и от вътрешен мир и хармония.

Така че тя винаги напомня на клиентите си да се грижат за душата си също толкова добре, колкото и за тялото, използвайки за тази цел всички налични средства.

Звучи ни като разумен съвет, а на вас?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май