Фитнес лято: сигурност във водата

За да се предпазите от корабокрушение
Фитнес лято: сигурност във водата

Три седмици. 12 часа. 15 минути и 3 секунди. Толкова време остава до жадуваното ни пътуване до черноморския бряг, където възнамеряваме да се... разбием.

Е, не го разбирайте в буквален смисъл. Плануваме само приятни събития, макар и не с особено културна насоченост.

Разбира се, случайни инциденти във водата изобщо не са изключени. А за да предпазим себе си и вас от корабокрушение, бързаме да ви проведем един кратък инструктаж:

Научете се да плувате

Това е първото и най-важно правило. То не ви осигурява тотална сигурност в морето, но е наистина полезно умение. Не се залъгвайте: никога не е късно да усвоите базисната техника. Щом другите могат, вие можете също. По гръб или на гърди, въпросът е да стигнете до брега... сами.

Бонус: Поясът-пате е чудесен приятел на начинаещите плувци. Дръжте го в близост до вас, независимо дали би отивал повече на малкото ви братче.

Не влизайте във водата след "завишена" употреба на алкохол

Нощното къпане може да се превърне в прекрасна реализация на авантюристичния ви дух. Само че ви съветваме да си го позволявате само в трезво състояние.

Освен че ще ви стопли, алкохолът ще наруши както координацията ви, така и плавателните ви умения. А подобно стечение на обстоятелствата е опасно. Въобще: избягвайте спиртните напитки, ако ви предстои активно плацикане.

Бъдете предпазливи в игрите

Салта, завъртания, хипопотамско цопване във вода! Вече ви вярваме: добре се грижите за детето в себе си. Обаче, като повечето хлапета, сигурно често забравяте за елемента "сигурност". Но той е важен. Пазете себе си и приятелите си от нелепо удавяне, като разумно внимавате с лудориите.

Е, приятно лято ви желаем! Каквото, надяваме се, ще бъде и нашето. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май