Фитнес съвети от супер треньори: Крис Пауъл

Чаровникът знае как да ви мотивира
Фитнес съвети от супер треньори: Крис Пауъл

С тази широка усмивка и небесно-сини очи американският фитнес инструктор Крис Пауъл безспорно е очарователен. Признаваме си, че бихме спортували с него с огромно удоволствие ;)

Младият Крис получи широка популярност с участието си в реалити предаването "Пълна промяна: отслабване" ("Extreme Makeover: Weight Loss Edition"), продукция на американската телевизия АBC.

В шоуто треньорът помага на различни хора с наднормено тегло да отслабват здравословно и да си върнат нормалния начин на живот. За целта той се премества да живее в домовете им, събужда се с тях, готви им и изобщо е на тяхно разположение 24 часа в денонощието.

Няма спор, че Крис е истински магьосник. Може да накара всеки да пожелае да промени не само фигурата си, но и цялото си ежедневие. Съвсем скоро ще се опитаме да се свържем с него, за да поговорим за методите му надълго и нашироко.

Но дотогава нека ви подарим три от безценните му съвети. Надяваме се, че те ще ви подействат нахъсващо и ще ви помогнат да се върнете към фитнес рутината си.

Давайте си адекватни обещания

Ние, например, се заклехме, че ще ходим на утринна йога три пъти седмично, но... Уверихме се, че това е доста трудна, почти невъзможна, мисия.

"Да, много хора си обещават неща, които, на практика, не могат да изпълнят. Казват си, че днес ще правят 45 минути кардио и после... отиват на кафе, вместо на тренировка. Затова е добре да заложите на по-реалистични цели, по-възможни, достатъчно окуражаващи, за да се превърнат те в рутина", напомня Крис.

Послушахме неговия съвет и избрахме само петък за сутришната си йога сесия. Краят на седмицата се оказа особено подходящ за посвещаване на древната индийска практика. Резултатът: досега не сме пропускали тренировка ;)

Потърсете подкрепа

Facebook/ Chris PowellТакава би трябвало да получавате непрекъснато от близките си, казва Крис.

Но ако те са прекалено ангажирани със собствените си проблеми и чуденки, ще имате нужда от други съмишленици, с които заедно да вървите по здравословния път.

Ще се учудите колко много ваши познати и приятели се интересуват от спорт, например.

Събирайте заедно с тях информация или станете фитнес партньори. И всичко ще се нареди.

Помнете от къде сте тръгнали

Прогресът не може да бъде спрян! Това правило важи за всяко нещо в живота, включително и за спортната ви подготовка, твърди Пауъл.

"Ако по време на трансформацията си обаче се почувствате разколебани и несигурни в онова, което правите... Спомнете си началото – там, където е започнала промяната ви: всичко, през което сте преминали и сте направили за тялото и здравето си...

Веднага ще си върнете вярата и ще продължите напред", сигурен е Крис.

Е, надяваме съветите му да ви подействат толкова мотивиращо, колкото мотивиращо се отразиха и на нас. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май