Шарен фитнес клуб за мъници

Нека спортът започне сега!
Шарен фитнес клуб за мъници

Мишелин Фланк – дългогодишен инструктор по йога и основател на програмата "Изследване на йога в образованието", сподели наскоро в интервю за сп. "Йога за всеки", че децата са най-добрите посланици на древната индийска практика. Защото, според госпожа Фланк, те по-бързо от възрастните могат да усетят въздействието й. Така е, съгласяваме се веднага! Нещо повече: смятаме, че малчуганите са успешни във всяка физическа активност, с която се захванат.

Затова адски се зарадвахме, когато разбрахме от колегите от Inews.bg, че в столицата вече има специален фитнес клуб за хлапета. В него обаче ще спортуват най-малките – на възраст от 2 до 6-8 години.

Както може да се досетите, страшно харесахме и името му – "FitKids", което в буквален превод от английски език означава "Деца в добра физическа форма". Така да каже, на една вълна сме ;)

Създаването на залата е по инициатива на няколко български спортисти, между които 9-кратната републиканска шампионка по спортна гимнастика Венислава Василева и Мирослав Бояджиев - републикански шампион на бягане на 400 м. с препятствия. Всъщност, всички треньори и инструктори са бивши състезатели с опит и отличия.

Каква е идеята? Ясна и проста - още от малки децата да започнат да спортуват активно, както и да изграждат в ранна възраст добра двигателна култура и хубави здравословни навици.

Fit Kids Центърът предлага наистина разнообразна програма, която включва различни спортни активности: гимнастика, игри, фитнес, карате, бейзбол, хип-хоп, модерен балет, зумба, и много други.

Тук може да разгледате подробно предлаганите курсове и цените им. Важното е, че всички упражнения са съобразни с възрастта и физическите възможности на детето.

Особено впечатляващи са и фитнес уредите. Те са с миниатюрни размери, логично – с по-ниска степен на натоварване, и забавно шарени. Направо приканват да ги използваш възможно най-скоро.

Бонусът са стената за катерене и смешният батут, с които детската игра става просто мечта.

Да добавим още, че всички зали са под видеонаблюдение, така че родителите могат да бъдат спокойни за своите диваци. Просто прекрасно!

Приветстваме инициативата с две ръце, както и всяка друга (тази – също), която цели да внуши на малките любов към движението и спорта. Защото колкото по-рано стане това, толкова по-добре, нали?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май