Ъпгрейд на тялото за 90 дни

Ъпгрейд на тялото за 90 дни

Вместо да се опитваме да постигнем единствено и само толкова желаното "плажно тяло”, защо не се решим  да поддържаме лесно изпълнима диета, която да ни бъде полезна през цялата година? Ние ви даваме няколко съвета, които за 90 дни със сигурност ще ви накарат да се чувствате по-добре.

Разбира се, фитнесът и физическите упражнения са фундаментални за формата и по-добрия ни външен вид, но това далеч не е всичко...

План за действие:

 Повече движение – започнете да се движите повече, като с времето увеличавайте количеството на движение. На никого не би попречила малка разходка след работа, но повярвайте ни, след време ще усетите разликата.

Правете всичко стъпка по стъпка – Прекалено бързата промяна в начина ви на живот и хранене може да има пагубни последици за тялото ви. Правете всичко стъпка по стъпка, с малки крачки към крайния успех.

Слушайте тялото си – Както вече споменахме движението е от изключителна важност, но също така трябва да се научим да слушаме тялото си. Не мислете, че неговите знаци са маловажни, напротив!

Здравословна храна – Не прекалявайте с храната, но не я и пренебрегвайте. Имайте предвид, че съветите, които ви даваме, не бива да бъдат считани за диета! Ние просто желаем да постигнете търсената от вас форма, докато се храните правилно!

Физически упражнения – Започнете с програма за начинаещи, не натоварвайте тялото си прекалено много, защото това може да ви изиграе лоша шега! Приемете, че с времето ще забележите и резултатите..

Социален живот – Оставете социалните медии и интернет пространството малко настрани. Наслаждавайте се на времето с приятели и семейство. Заздравете връзката с тях и се радвайте на живота.

Намерете време за себе си –Колкото и забързано да е ежедневието ви, молим ви, намерете време за почивка. Отдъхнете си и се занимавайте с любимото си хоби или просто гледайте интересен филм, докато тялото ви си почива! Това е много важно!

Преди да започнем:

Всеки ден е добър, да поставим началото на нещо по-добро. Не се колебайте, а започнете още днес:

Създайте си времеви план – Направете план на времето си и определете кой ден ще посетите фитнеса или ще се отдадете на разходки, в кой ден ще излизате с приятели или пък ще сготвите някое здравословно кулинарно изкушение! Времето е ценна единица. Не го подценявайте.

Дори небето не е граница – Вярвайте в това, което можете да постигнете, защото единственото нещо, което може да ви спре, това сте самите вие.  Поставете си дори малко по-високи цели, за да се изненадате приятно когато ги постигнете. 

Чувствайте се свободни да добавите дори повече дейности във вашия 90 дневен план, но го правете с граници. Понякога е доста трудно да променим начина си на живот, но знайте, че веднъж направим ли го, ще се чувстваме много по-добре.

 

Георги Кърчев, suggested.bg

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април