10 трика да пиете повече вода

10 трика да пиете повече вода

Постоянно четете , че един възрастен човек трябва да пие минимум 2 литра вода на ден, за да бъде здрав и органите му да функционират правилно. Така е! За съжаление обаче не всеки от нас изпитва жажда за такова количество вода, а някои даже забравят да пият течности през целия ден. Това обаче не е оправдание. Трябва да бъдете хидратирани и трябва да пиете течности. Ето и няколко трика, за да не забравяте да давате на тялото си жизнената вода:

1. Сменяйте температурата на водата. Пийте я студена или я затопляйте. Това ще я направи самия акт по-интересен , а топлата вода подобрява храносмилането и предпазва от запек.

2. Пийте билков чай. Ако водата ви е скучна, разнообразете с билков чай. Недейте обаче да го подслаждате с нищо.

3. Вземете си удобна бутилка. Има много различни дизайни, които са с интересно гърло и могат лесно да бъдат запушвани и разнасяни навсякъде.

4. Сложете бележка до снаксовете. Често хората посягат към нещо за хапване, без да предполагат, че всъщност може да са жадни. Първо пойте вода и ако след това още ви се хапва, действайте.

5. Маркирайте бутилката. Напишете часове, в които да трябва да изпиете определено количество и всеки път като погледнете към шишето, ще се подсетите за това.

6. Сложете си римайндър на телефона. Какво е още една аларма?

7. Хапвайте люто. Лютото ви кара да пиете вода.

8. Носете вода навсякъде със себе си – в колата, в чантата, на бюрото.

9.Използвайте сламка. Когато пиете през сламка, поемате повече течности за по-кратко време.

10. Хапвайте плодове с високо съдържание на вода – диня, ягоди, пъпеши. Горски плодове.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април