16 храни, които ще ви помогнат във фитнеса (II част)

16 храни, които ще ви помогнат във фитнеса (II част)

Започнали сте скоро да тренирате във фитнеса и искате да подобрите резултатите си. Чудите се каква хранителна добавка да си купуите? Не си хабете парите, а вижте, кои храни подпомагат вашето представяне във фитнеса.

Авокадо. Този плод съдържа много полезни вещества, което го прави идеалната съставка за лекото похапване преди тренировка. То ще ви даде енергия за тренировката и ще ви набави витамините и минералите, които ще загубите по време на тренировка.

Зехтин. Той повишава нивото на добрия холестерол в тялото. Също така се бори със свободните радикали, които причиняват рак. Той е и добър източник на мазнини, които трябват на мускулите при екстремни натоварвания.

Матча. Това е висококачествен смлян зелен чай, който е изключително полезен. Ако не сте фенове на пиенето на чай, можете да пробвате това. Матчата има същите свойства като зеления чай, но е под формата на храна.

Боровинки и други такива плодове. Боровинките и другите подобни плодове са полезни. Можете да ги направите на фреш или да ги гарнирате към десерта си. Както и да ги приемете, те са полезни и ще ви помогнат в тренировките.

Зеле. То е богато на витамин К, Ц, магнезий, цинк и фибри. Тези съставки са важни за организма ви, особено при натоварвания. За това включете зелето в седмичната ви диета.

Стафиди. Те съдържат антиоксиданти, които премахват мускулните възпаления и намаляват възможността от травми.

Извара. Тя е богата на протеини и аминокиселини, които помагат на мускула да се възстанови след натоварвания.

Кайсии. Те са добър източник на енергията и няколко кайсии преди тренировка ще ви помогнат да направите последните серии, когато сте най-изморени.

Прочетете за полезните свойства на динята ТУК.

Вижте 8-те храни, които трябва да избягвате ТУК.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май