20 храни, които са полезни за мъжете (I част)

20 храни, които са полезни за мъжете (I част)

Най-важното

Мъжете и жените се нуждаят от различни хранителни вещества, поради тази причина мъжете и жените се нуждаят от различни храни. Ето кои са 20-те най-добри храни за мъжете.

Пуешки гърди. Те съдържат 72 калории за порция. Пуешкото е богато на витамин Б, цинк (познат като съставката, която увеличава продуктивността на спермата) и селений, който се бори срещу рака. Това месо е богато на амино киселини, които ви помагат да се възстановите след тежка тренировка и мононенаситени мазнини, които са полезни за сърцето.

Киноа. Половин купа от тези семена съдържа 318 калории. Тези екзотични семена съдържат високи количества протеини, които изграждат мускулите и благоприятните за сърцето мононенаситени мазнини. Освен това в киноата има фибри и витамин Б.

Зехтин. 1 супена лъжица съдържа 119 калории. Зехтина е богат на мононенаситени мазнини, които са полезни за сърцето. Изследване на американската диетологична асоциация показва, че зехтина има противовъзпалителен ефект.

Зелен чай. В тази напитка има едва 2 калории за 1 чаша. Зеленият чай има много полезни функции за тялото ни - помага за свалянето на килограми, намалява риска от ракови заболявания и се бори срещу болестта на Алцхаймер. Освен това чаят ще ви помогне да подобрите имунната си система и ще ви предпази от зимните настинки.

Боб. 1 купа съдържа 227 калории. Бобът ви дава повече енергия от всяка друга храна. Това е така заради високото съдържание на фибри. Освен това в боба има високи нива на протеини, но за разлика от месата, в боба има ненаситени мазнини, които са полезни за сърцето.

Яйца. 1 яйце съдържа 74 калории. Всяко яйце съдържа 4 грама амино киселини, които изграждат мускулите. Освен това в яйцата има холин, който дава енергия и помага по време на тренировка. Също така този ензим подобрява паметта. Яйцето е една от най-препоръчваната храна за мъжете, защото изгражда мускулите.

Мляко. 1 чаша съдържа 118 калории. В него има високо количество калций, който е полезен за костите и зъбите. Освен това в млякото има ненаситени мазнини, които са полезни за сърцето.

Говеждо. 1 пържола съдържа 160 калории. В това месо има големи количества амино киселини, които са важни за всеки трениращ. В говеждото се съдържат и цинк и желязо, които са важни за здравето на всеки мъж. Това месо има високо съдържание на Б витамини, селений, фосфор и нацин.

Соя. 1 купа от тези семена съдържа 300 калории. Това е една от основните храни, които се употребяват от армията. Това е така защото соята е богата на протеини и фибри и дава енергия докато войниците са на бойното поле. Лесно преносима е и бързо се приготвя.

Бадеми. 1 купа съдържа 82 калории. Те са богати на протеин, фибри, витамин Е и са полезни за вашата храносмилателна система, сърцето ви и кожата ви.

Вижте още: 5 храни, които дават енергия

 
 
Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май