3 храни, които да избягваме на обяд

За да имаме енергия и да си набавим нужните вещества
3 храни, които да избягваме на обяд

Често чуваме, че закуската е най-важното хранене за деня. Това, което хапваме на обяд обаче, също може да навреди на дневния хранителен режим.

Нужно е да изберете правилната комбинация от храни, за да поддържате нивата на енергията през целия ден. В противен случай има риск да се чувствате раздразнителни и гладни, преди следобедното кафе.

Има някои храни, които трябва да ядем по-често, и други, които е добре да избягваме. Ето някои от храните, от които е добре да стоим настрана, когато това е възможно.

1. Бял хляб

Ако сандвичът се състои от правилните съставки, той може да бъде едновременно здравословен, вкусен и засищащ обяд.

С много малко фибри и висок гликемичен индекс, белият хляб вероятно ще предизвика скок в нивата на кръвната захар, което означава, че следобедната умора ще удари с пълна сила.

Причината е, че храните с висок гликемичен индекс често причиняват спад в нивата на кръвната захар, която на свой ред е отговорна за липсата на енергия и засиления апетит по-късно през деня.

2. Майонеза

Това, което поставяме върху хляба, също е от значение. Дори само една супена лъжица майонеза може да добави върху сандвича близо 100 калории. И тъй като почти изцяло тя се състои от мазнина, не си набавяме много хранителни вещества.

3. Подсладено кисело мляко

Макар киселото мляко обикновено да се счита за "здравословна храна", някои подсладени видове може да съдържат голямо количество добавена захар. Възможно е дори тя да е повече, отколкото може да се открие в една подсладена газирана напитка.

Освен това, подсладеното кисело мляко съдържа малко фибри.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април