Барбекю за вегетарианци

Неочаквано добра комбинация от зеленчуци и плодове на грил
Барбекю за вегетарианци

Имам един адски лош спомен от студентската си бригада в САЩ, който още тормози съзнанието ми.

Помня, че работодателят ми често организираше барбекю-почерпки за служителите си. Което си бе истинско предизвикателство за убеден вегетарианец като мен. Бургери, бургери и пак бургери – ето ти меню за немесоядно същество!

Та, още щом се върнах в България, започнах да инициирам вегетариански барбекю-приключения на открито, за да изтрия лошите спомени. Така, вместо месо, на моята скара весело зацвърчаха любимите ми плодове и зеленчуци.

И най-редовно тези:

Тиквички

Вкусните госпожици са просто идеални за всякакви барбекю намерения. Да прибавя още, че са пълни с полезни нутриенти, за които стана дума ето в този материал. Овкусени леко със сол и напръскани със зехтин, тиквичките просто плачат да бъдат метнати на скарата :) И няма две мнения по този въпрос.

inm.com

Цвекло

Червеният опашатко е добър източник на витамин C, желязо и магнезий. И, да, също може да бъде "грилосан" по бързата процедура. Комбинира се прекрасно добре с бучка фета сирене, например :) Огладняхте ли?

Праскови

Точно така. Странно или не, те също могат да бъдат използвани за целите на "цър-пър" мероприятието. Нарязани наполовина и обезкостени, мъхестите плодове се обработват само за няколко минути на грил, за да придобият в резултат уникален вкус и аромат.

С чисто експериментална цел пък човек може да пробва и диня на скара. Казват, че безспорно е кулинарен шедьовър!

inm.com

Изненадата идва от мистър авокадо. Като цяло, тропическият плод може да се приготвя по много различни начини и да бъде инкорпориран с повече въображение в немалък брой ястия.

За барбекю-обработката му е добре да се разреже наполовина, да се махне костилката му, да се напръска със сок от лайм и е... готов!

inm

Лук, царевица, патладжан, доматки... Скъпи вегетарианци, виждате, че пред нас има куп грил-възможности :) Просто трябва да се възползваме от тях, нали? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април