Чимичури е най-популярният сос за печено месо в Латинска Америка. Класическата рецепта казва, че той се приготвя на основата на сок от лайм с добавка на чесън, червен лук и ароматни подправки. Става едновременно свеж и пикантен. В тази авокадова интерпретация на Mate Kitchen, намазан върху хрупкави брускети, е съвършеното предястие или закуска. А защо не и лека вечеря, авокадото е достатъчно засищащо. Освен това е и полезно, а вкусно и полезно е повече от добра комбинация.
Начин на приготвяне:
1. Разрежете авокадото на половинки, извадете костилките и нарежете месестата част на кубчета.
2. Смесете ги с накълцаните на ситно магданоз, кориандър и шалот, оцета, меда и зехтина. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре сместа.
3. Запечете филийките на скара за няколко минути. Още горещи ги натрийте със скилидка чесън и намажете със зехтин.
4. Разпределете отгоре от авокадовото чимичури и сервирайте веднага.
Внимание: Съдържа хляб, което може да предизвика алергични реакции.
Добави коментар