Внимавайте с тези уж диетични храни! От тях се пълнее!

Внимавайте с тези уж диетични храни! От тях се пълнее!

Правилното хранене е ниша пълна със заблуди, погрешни схващания и митове. Това, което обичайно хората смятат за истина, често се оказва лъжа и обратното.

Днес ще разбием още няколко мита, свързани с правилното хранене и ще ви покажем кои са храните, които се смятат за диетични и здравословни, но всъщност се оказва, че не бива да ги ядем толкова спокойно, защото и от тях може да напълнеем.

Авокадо - то е супер полезно, но едно авокадо може да ни донесе до 350 калории, което значи, че то не е просто леко похапване, а засища чудесно и трябва да внимаваме в какво количество го хапваме.

Плодови сокове - сокът е полезен само, когато идва наистина от плода, а не е оцветена вода с подсладители и десетки стабилизатори.

Пълнозърнест хляб - да, той е по-малко вреден от другите видове хляб и тестени изделия, но все пак не се различава чак толкова по състав, освен че има повече фибри. Не бива да прекалявате с никой вид хляб.

Зърнена закуска - оказва се, че това е възможно най-лошият хранителен старт на деня. Пълни са със захар и рафинирани въглехидрати, които са като истинско влакче на ужасите за кръвната ви захар.

ключови думи:
диетични храни

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май