Внимавайте с тези храни! Образуват целулит

Внимавайте с тези храни! Образуват целулит

Целулитът е нещо, което никоя жена не иска да вижда по бедрата и дупето си. Той може да се появи дори по ръцете, корема, гърба. Този неприятен дефект всъщност представлява възпаление на кожата, което засяга дълбоките ѝ слоеве и прави външния ѝ вид не толкова красив.

Причините за поява на целулит са много и индивидуални, тъй като кожата е най-големият и един от най-сложните органи в човешкото тяло. Тя е свързана с всички подлежащи тъкани и органи, и се влияе от всяка промяна в тях.

Върху появата на целулит влияе и храната. Има някои храни, които определено повишават риска от образуване на целулит.

Кои са тези храни и защо е важно да ги избягвате?

Бял хляб и бяло тесто

Тестените изделия от бяло пшеничено брашно предизвикват целулит. Те правят дори съществуващия целулит по-видим, а кожата по-набръчкана и къдрава. Това е така, защото бялото брашно има много висок гликемичен индекс, което причинява възпаления в тъканите и влияе на усвояването на захарите.

Газирани напитки, сокове

Газираните напитки и соковете също са сред причинителите на целулит. Те са пренаситени със захари и изкуствени вещества, които предизвикват възпаления в тъканите и кожата. Това създава условия за образуване на целулит и влошаване вида на кожата.

Десерти и сладкиши

Любимите ви сладки лакомства не само вредят на фигурата и теглото ви, но повишават риска от диабет и създават условия за поява на целулит. Ако редовно наблягате на захарите в храненето, особено нездравословните такива, това може да причини поява на много сериозно целулитно възпаление по кожата.

Извара

Изварата е полезен продукт по същество, защото е богат източник на протеини, мазнини и минерали. Ако обаче не е обезмаслена и е богато осолена, тя причинява задръжка на течности в организма. Това създава условия за образуване на воден целулит, който се появява заради задръжката на течности.

Маргарин

Маргаринът съдържа трансмазнини и хидрогенирани масла. Те причиняват плаки по съдовете, наднормено тегло, повишени нива на холестерол и триглицериди, целулит. Козметичните дефекти по кожата ще са най-малкият ви проблем, ако маргаринът присъства редовно в големи количества в храненето ви.

Колбаси, преработени меса

Колбасите и месните деликатеси съдържат много сол. Тя задържа водата в тялото и причинява воден целулит. Освен сол, колбасите и преработените меса съдържат много наситени мазнини, които се отразяват зле на цялостния прием на калории и влияят на нивата на възпаление в тъканите.

Източник: az-jenata.bg

ключови думи:
целулит

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май