Газообразуващите храни

Кои храни спадат в тази група?
Газообразуващите храни

Временното стомашно разстройство може да прерасне в по-сериозен проблем, ако не се вземат спешни мерки. Необходимо е да съобразите храненето, съня и служебното си натоварване.

Предлагам ви списък с продуктите, които най-често създават дискомфорт в стомаха ви:


1. Бобови култури - фасул, грах, леща, нахут

2. Зеленчуци - броколи, карфиол, зеле /прясно и кисело/, лук, ряпа, картофи, червено цвекло

3. Плодове - сушени, пресни ябълки, круши, праскови, диня, стафиди, банани, череши

Макар и полезни първите три групи често са причина за болките, подуването и усещането за пълнота в стомаха. Следващите седем е препоръчително да не се употребяват често. 

1. Прясно мляко и млечни продукти

2. Твърди сирена

3. Сладкиши

4. Шоколад

5. Пшеница

6. Консерви

7. Чипс, полуфабрикати 

Подуване в корема може да предизвикат и някои комбинации. Например: след обилен обяд с месо да изядете сладък плод или десерт. Принципно комбинацията ще ви създаде проблем в стомаха,  дори и киселини!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април