Да дадем втори шанс на формите за курабийки

Заслужават го!
Да дадем втори шанс на формите за курабийки
inm

Най-важното

Препоръчително е формичките ви да са метални - особено когато работите с по-твърди продукти :) 

Не знаем за вас, но през последните дни ние безспорно прекалихме с курабийките :) Направихме си много такива, украсихме ги и, разбира се – похапнахме солидна доза от тях.

Сега смятаме временно да се въздържаме от консумацията им, но не и от употребата на формичките, с които ги приготвяме. Последните ще продължим да използваме ето така:

  • С формичките ще правим различни фигурки от филията хляб: сърце, кръгче, луна и много други. Забавни и атрактивни, хлебните произведения буквално ще преобразят представата ни за насъщния комат и може би ще ни помогнат да ограничим приема му. Ще консумираме миниатюрните филийки в комбинация с топла супа или с яйца на очи, за закуска. 
  • Ще преобразим също и зеленчуците и плодовете така, че въпросните продукти да станат по-атрактивни и по-привлекателни гости в менюто ни. Парти-звездички от диня, равнобедрени триъгълници от чушка, тиквено пате... Възможности има, при това - много!
  • И не на последно място: по гореспоменатия начин ще обработваме и сиренето + кашкавала, за да постигаме винаги уникални ордьоври за всеки хубав празничен повод.

760566inm

Общо взето, вероятно на тези кулинарни приложения на формичките за курабийки ще се зарадват най-вече малчуганите вкъщи. Защото децата обичат, когато храната им е весела и поднесена по оригинален начин. 

Изброените хрумки обаче са специален подарък и за всички онези възрастни, попрекалили с курабийките по Коледа. 

Е, желаем ви весели и приятни моменти в кухнята! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май