Джинджифил в менюто

Или как да го използваме в кухнята
Джинджифил в менюто

Разговор между две кокони в магазина:

  • Муци, какво е джинджифил?

  • Много просто, муци. Това е джин с... фил.

  • А какво е фил?

  • Ъъъъъъ...

Момичета, какво да ги правиш! Винаги намират най-трудното обяснение за нещата.

Иначе, джинджифилът няма нищо общо с популярната спиртна напитка, макар че от джинджифилов екстракт някои правят бира :) Наричан още исиот, той представлява растение, коренът на което засилено се използва в кулинарията, а също и в медицината.

Твърди се, че исиотът идва от Китай, а се разпространява в Европа някъде през 13 век. Добре известен е със своите антивъзпалителни и антибактериални свойства, както и със силното си противоокислително действие.

Изобщо, от незапомнени време сладурът поддържа репутация на лечител. Така че не губете време, ами го инкорпорирайте в менюто си. Ето как:

В шейковете

Добавяйте щипка настърган корен джинджифил в тях, за да им придавате специфичен, още по-страхотен и събуждащ вкус. В тази връзка, ето няколко шейк-шейк предложения тук, тук и тук

В чашата ароматен чай

Ето така.

В салатите

inm.comМоже да използвате мистър Исиот и като идеална подправка за спретване на разнообразни салатени чудеса - вижте това. Просто не прекалявайте с използваното количество и всичко ще е наред.

В сладкишите

Особено подходящ е в приготвянето на различни видове курабийки или бисквитки :) А, за да сме ви полезни, много скоро ще ви подарим няколко добри и ароматни рецепти.

Ами, това са нашите джинджифилени предложения. Какви са вашите? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май