Диетичните безалкохолни напитки рушат зъбите ви

Според най-новите проучвания на учените!
Диетичните безалкохолни напитки рушат зъбите ви

Учените най-накрая успяха да докажа, че диетичните безалкохолни напитки рушат също толкова сериозно зъбите ви, колкото и тези, които са със захар.

Изкуствените подсладители освен, че са изключително вредни за здравето ви в крайна сметка имат разрушително влияние и върху костите и зъбите ви, сочи ново проучване от университета в Мелбърн.

1614787Thinkstock/Guliver

Изследователите алармират, че безалкохолните напитки с или без захар са с висока киселинност и ниско pH, което причинява изгаряния на емайла. Първоначално зъбите ви ще придобият жълтеникав отенък, след което ще започнат постепенно да се рушат.

Химичният състав може да предизвика емайла да омекне и да се разруши между 30-50%, в зависимост от количеството, което приемате всекидневно.

Учените са на мнение, че безалкохолните напитки, спортните напитки и сокове са изключително опасни и за сърдечно-съдовата система.

Най-важното е да приемате вода в достатъчно количество, за да може организма ви да функционира правилно. И имайте предвид, че газираните напитки не утоляват жаждата, а ви карат да се чувствате все по-жадни!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април