Домашна сладоледена манифактура

Концептуална идея с голям заряд, която нямаме търпение да се развие
Домашна сладоледена манифактура

Сладолед! Само за това се сещаме напоследък в горещите следобеди и се пренасяме мислено на плажа, на половин ръка разстояние от прохладното море... Бррррр, добре, стига мечти!

Не бързайте да ни обвинявате в нездравословни помисли за сладолед и да ни налагате 100 лицеви опори за изкупването на този грях, защото имаме една страхотна идея: да си направим замразения десерт вкъщи :) Така можем да контролираме целия процес по приготвянето му и да използваме именно продуктите, които ни допадат.

Всичко това ще бъде изключително лесно с един концептуален сет за производство на ледени вкусотии у дома, създаден от продуктовата дизайнерка Ploenpit (Tusy) Nittaramorn.


Сладоледената манифактура се състои от дървен плот, плосък мраморен съд за разбъркване, 3 стъкленици с малка вместимост за дозиране на необходимите продукти, дървени инструменти за разбъркване и стъклена фунийка за замразяване.

Към това има ръчна сокоизстисквачка, приспособление за смачкване на плодове и мини хаванче с чукче, всичките изработени от дърво.


Младата дизайнерка, създала всичко това, живее в Лондон и прави демонстрации по използването на своето творение след предварителна заявка.

Тъй като сетът има малка вместимост, при интерес от клиент или производител, Ploenpit може да увеличи обема и да промени пропорционално параметрите на всички части в комплекта.


А ето и едно кратко видео за използването му (рецепта очаквайте скоро):

 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май