Дървената дъска за рязане е в тип-топ форма

Супер трик за почистването ѝ
Дървената дъска за рязане е в тип-топ форма

О, да! Страшно обичаме дървените дъски за рязане – незаменим кухненски атрибут са и вършат изключително полезна работа. Разбира се, гледаме да се грижим за тях така, че да изглеждат добре и да са в абсолютно годна за употреба форма.

Най-важното нещо е те да се почистват след използване. Може с веро и с вода (никога не ги накисвайте в прозрачната течност за дълго време обаче!), но има и по-суперски начин, който ще побързаме да ви подшушнем.

Значи, дъската се поръсва обилно с едра сол и после цялата тази снежнобяла прелест се натърква с разрязан наполовина лимон (или лайм) по цялата повърхност. Оставя се да постои за пет минути и накрая кристалчетата с дъх на лимон се отстраняват с широката част на готварски нож.

Това е. Пробвайте! Ако сте доволни, побързайте да ни станете приятелчета във фейсбук.  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 07.10.2013 | 22:38
    Мисля да го пробвам този начин, но не знам дали ще си струва ако нарежа, примерно, само няколко домата, да изхабя след това половин пакет сол и лимон или лайм :D Но ще видя дали ще се получи ;)

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април