Есента е тук, тиквите също!

Вкусни хапки, подходящ ордьовър за всеки празничен повод
Есента е тук, тиквите също!

Нека си го признаем: лятото беше лудо, приключенско и задъхано... Безсъвестно ни открадна цялото кулинарно вдъхновение. Мда. Вместо в кухнята, мечтаехме да сме на плажа, в парка или блажено излегнати на някоя полянка в планината.

Сега обаче захладня и ни се случва по-често да се застояваме вкъщи. Не си губим времето, разбира се. Редовно посрещаме гости и, да, сега имаме повече мотивация за кулинарстване. Гощаваме приятелите си с размах, но преди да ги поканим да преминат към същинското хапване, винаги им подготвяме забавен и вкусен ордьовър. Бързаме да приготвим днешния. Той е тематичен – тиквен :) За да го забъркаме, ще ни трябват следните продукти:

- около 340 грама сирене Чедър, нарязано на кубчета

- 230 грама крем сирене

- 1 супена лъжица дижонска горчица

- ½ чаена лъжица сос Уорчестър

- сол и черен пипер

- 3 стръка целина, нарязани на къси резенчета (с листата)

- солени бисквити или крекери (за сервиране и по желание)

Начин на приготвяне

Най-напред, ще покрием тавичка за печене с пергаментова хартия. После в кухненски робот ще разбием сиренето, докато не го докараме до състояние на фина консистенция. Половината от нея ще прехвърлим в плитка чиния и ще я охладим в хладилника. Другата ще оставим в кухненския робот и ще добавим вътре: крем сиренето, горчицата, соса Уорчестър, ¼ чаена лъжичка сол и пипер. Отново ще разбием до пълното сприятеляване на съставките.

Получената смес ще изсипем в приготвената тавичка на купчинки (от по 2 чаени лъжички всяка) и ще я отпратим да постои в хладилника за около 15-20 минути, докато стегне. После от купчинките ще оформим малки топчици, които ще оваляваме хубавичко в отделеното в началото сирене. Ще се получат мини тикви, на които трябва внимателно да забучим по едно малко стръкче целина в средата и листенце, разбира се. Това е! Можем да сервираме със солени бисквитки или крекери. 

Гостите ни ще останат доволни, а ако искате и вие да зарадвате своите, реализирайте рецептата. За резултата можем да поговорим във фейсбук

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май