Ето кай е най-вкусният плод на света

Ето кай е най-вкусният плод на света

Мангостин е благородникът сред плодовете. Sofia24.bg ще ви разкаже за пурпурния плод, който се отличава със специфичен вкус и отлични хранителни и диетични качества. Мангостинът произхожда от Югоизточна Азия. Отглежда се в Тайланд, Филипините, Индонезия и Малайзия. Вкусът му наподобява бадем.

Мангостинът е изискан и благороден, отличен като един от супер плодовете в света. Вътрешността и обвивката му са богати на хранителни вещества. Той съдържа голямо количество мощни антиоксиданти, както и калций и вит. С. Кората му също е много полезна. Обикновено тя се смила на прах. От нея се правят лапи или чай, като помага при лечение на диария и дизентерия.

Този плод предпазва от загуба на костна маса. Намалява риска от развитие на различни видове рак. Подобрява състоянието на кожата. Понижава холестерола.

Сокът от мангостин има антивъзпалително действие. Мангостинът помага при лечението на акне заради своите естествени антибактериални свойства. 

Обвивката на мангостина е лилава, която при отваряне разкрива мекия бял плод.

Консумира се като се разреже на две, а след това с лъжичка се консумира сърцевината. Мангостин или гарциния, както е латинското му наименование, с право се счита за най-вкусния плод в света.

ключови думи:
Мангостин

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май