За нищо на света не хапвайте тази храна на гладно!

За нищо на света не хапвайте тази храна на гладно!

Всички искаме да имаме красива, стройна и привлекателна форма. Е, ако природата не ни е зарадвала със слабо тяло, то знаем, е трябва да се потрудим, за да се "сдобием" с такова.

 

Може би повечето от нас са наясно, че освен здравословен начин на живот и чести тренировки изключително важно е и да се храним правилно. Мнозина от нас са на какви ли не диети и хранителни режими. Внимателно подбираме какво да ядем и какво не.

Но каквото и да си говорим – сладкото е изкушение, което примамва мнозина.

Е, именно за едно изкушение говори диетологът Яна Гришина. Според нея има едно лакомство, което за нищо на света не трябва да ядем на гладно.

Експертът обясни защо е желателно да включим натуралния шоколад в ежедневното си меню.

Тя отбеляза, че за черен/натурален шоколад се смята този, който съдържа поне 55% натурално какао, докато съдържанието му в млечния шоколад е едва между 25-35%.

"Основната разлика при черния шоколад е, че той съдържа по-малко захар и много повече полезни антиоксиданти. Повечето от калориите в черния шоколад се получават от мазнините, а не от въглехидратите, както при млечния шоколад. Натуралният шоколад е отличен източник на желязо, магнезий, мед, манган и други минерали, а освен това бързо подобрява настроението", каза диетологът.

Гришина добави, че на ден могат да се консумират около 20-30 грама черен шоколад.

"Въпреки това не бива да ядете шоколада на гладно, по добре е да го консумирате като следобедна закуска", съветва специалистът. 

Източник:  jenata.blitz.bg

ключови думи:
шоколад

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май