Забавни митове в отслабването

За кошмарите, косата и калориите
Забавни митове в отслабването

Лятото наближава шеметно и това обяснява защо приятелите ми масово се подлагат на различни диети. Целта е ясна: искат да изглеждат в супер форма за предстоящия горещ сезон, което е съвсем нормално, де.

В резултат, една голяма част от тях отслабват с т. нар. 90-дневен хранителен режим, други просто гладуват (ще им дърпам ушите!), а трети се доверяват на "диетата японско чудо", за която може би ще си поговорим скоро. 

Що се отнася до мен, опитвам се да подкрепям другарите си както морално, така и с различни съвети. А понякога, за да ги разведря, им разказвам няколко доста смешни легенди за отслабването, които винаги ги разсмиват. Надявам се, че те ще зарадват и вас. Ето кои: 

Кошмарите изгарят калории?

Летите надолу от висока сграда, корабокруширате на самотен остров, тичате през джунглата, преследвани от пантера? Да, но всичко това се случва единствено в съня ви. Така че не се надявайте – малко вероятно е да се събудите с два килограма по-слаби, в резултат на среднощните си приключения.

Истината е, че кошмарът наистина може да забърза сърдечния ви ритъм и да ви "мята" в леглото цяла нощ, но, в крайна сметка, по време на него тялото не се намира в активен режим. С две думи, шансовете на последното да изгаря тонове калории остават минимални.

Нещо повече. В действителност, липсата на сън (или влошаването на качеството му) има потенциал да наруши баланса в производството на грелин и лептин – т. нар. хормони на глада. Всъщност, доказано е, че недоспалите индивиди са склонни да хапват повече. Защо? Разберете от този материал. 

Така че, ако ще се хвърляте от небостъргач, по-добре го реализирайте ето така. И се погрижете нищо да не смущава съня ви.

Косата тежи, не аз! 

inm.comДа, бе, да :) Вярвайте ми, дори да се отървете от гъстата си грива, това едва ли ще повлияе много на реалното ви тегло.

Ще ви дам пример със себе си. Когато бях на пет, имах огромно гнездо от букли върху главата си. Но дори след като го подстригах, все още тежах колкото един комар :)

Истината е, че, за да намалите обиколката на талията си, косата е последното, на което трябва да обърнете внимание.

Някои храни не съдържат калории?

Ъъъъ, съвсем не е така. Единствено водата може да се похвали с 0 калории, но тя, все пак, не се яде =)

Въпреки това, има продукти, които притежават голям термичен ефект. Тоест, консумацията и усвояването им изразходват двойно повече калории от тези, които се съдържат в тях. 

Не се залъгвайте обаче - споменатият показател е само един малък елемент от уравнението за енергийния баланс, така че не ви съветваме да разчитате твърде много на него.

Е, хайде! Плажът е все по-близо. Смятате ли, че фигурата ви е готова за лятото?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април