Как да се храним по време на пости

Как да се храним по време на пости

Коледните пости започнаха на 15 ноември, а в нашата страна има много хора, които от този ден изключват животинските продукти и остават единствено с въглехидратите до 24 декември.

Вижте няколко съвета как да се храним по време на пости, за да бъдат те максимално здравословни за нашия организъм от новото видео в канала "Баба знае" във Vbox7.

Недостиг на белтъчини

След като спрем местните продукти, ще ограничим и приема на белтъчини. Затова е добре да си набавяме такива от растителен вид, които се съдържат в боба, лещата, граха, нахута, соята, и баклата.

Недостиг на калций

Недостигът на калций може да се запълни с консумация на пълнозърнест хляб, зеленолистни зеленчуци, ядки, сушени плодове и алтернативни млека – бадемово, кокосово, оризово и овесено.

Прием на достатъчно течности

Изключително важно е по време на постите да пиете достатъчно вода, като можете да прибавите и чайове, които ще ви донесат допълнителни витамини.

Не преяждайте

По време на постите е добре да се храните много по-често, но с малки порции. Внимавайте с количеството ядки, семки, растителни масла, сушени плодове и плодове, тъй като могат да влошат нормалната работа на храносмилателната система.

Не пропускайте да добавите и...

Ежедневната консумация на зеленчуци и плодове ще ви достави необходими витамини и минерали. Много от тези полезни вещества ще откриете и в пълнозърнестите храни.

Следете по време на постите да се храните балансирано и пълноценно.

Източник:  Sinoptik.bg

ключови думи:
вегетарианство пости

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април