Кулинарен трик: Масово разполовяване на чери домати

Как да нарежем много доматчета по бързата процедура?
Кулинарен трик: Масово разполовяване на чери домати

Още от началото следва да се разберем по един въпрос – зимата не е време за домати, стига да не говорим за тяхната сушена или консервирана по друг начин разновидност. В момента това, което може да бъде закупено, или е безвкусно, или е вносно, или е и двете едновременно.

Но нека приемем, че ситуацията е толкова наложителна и безизходна, че наистина повелява закупуването на свежи домати. Е, очевидно ще ви се наложи да се съобразите с нея. Просто ще ви помоля да бъдете така добри към небцето си и да му осигурите някакви качествени чери домати, защото в момента единствено те стават за нещо.

Нека приемем, също така, че броят доматчета, от който се нуждаете, далеч надхвърля числеността на пръстите по ръцете, с които възнамерявате да ги нарежете. Именно рязането е онзи момент, в който можете да съжалите, че сте се спрели на рецепта, която налага използването на въпросния плод.

За щастие човекът е изобретателно и мързеливо животно и не се нуждае от много време, за да достигне до схема, която ще му позволи преодоляването на подобни досадни и времеемки неудобства. Схемата в случая е такава: вземете една щедра шепа доматки, които подлежат на нарязване, и ги сложете върху кръгла пластмасова капачка с ръб (който ще ги задържи в очертанията на капачката). Отгоре поставете втора пластмасова капачка от същия вид и притиснете с помощта на едната си вярна ръка. С другата си вярна ръка вземете голям готварски нож и прокарайте острието му в пролуката, образувана между двете капачки. Честити половинки и добър апетит!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април