Кулинарен трик: да нарежем ананаса

Лесно е!
Кулинарен трик: да нарежем ананаса

Не, че не могат да ви го нарежат безплатно в някои магазини, де. Но е полезно и вие да знаете как става. Нещо повече, не е чак толкова сложно.

Затова запретвайте ръкави и накълцайте смело ананаса, без да се притеснявате много-много. За целта, вземете широк готварски нож (или такъв с назъбено острие) и...

  • Отрежете върха на Голямата шишарка и тънко парче от дупето ѝ ;) 
  • Изправете ананаса във вертикално положение и започнете да отстранявате обвивката му на тънки линии отгоре-надолу, следвайки формата на плода. Използвайте универсален нож, за да премахнете остатъци несвалена кора, ако има такива.  
  • Когато съблечете сладура напълно, нарежете го по дължина на дебели резенчета. Отстранете сърцевината на последните и накрая ги накълцайте на по-тънки парченца.

inm.com

Имайте предвид, че нарязаният ананас може да се съхранява в хладилник за период от около три дни. Ама не ни се вярва да му дадете толкова време живот. Изяжте го веднага или го споделете с приятел. 

Ммм, вкусно, нали? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 01.09.2012 | 10:12
    Малка поправка: обвивката на ананаса се отстранява по-лесно леко диагонално (под наклон) - следвайки естественото разположение на ивиците. С думи не е толкова ясно, но за по-любопитните - има достатъчно нагледни материали, ако се разтърсите. ;)))

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май