Кулинарен трик: да обелим доматите

По лесния начин, разбира се
Кулинарен трик: да обелим доматите

През почивните дни ви очаква дълъг процес по бурканизация, както и куп домати за белене?

Спокойно, приятели!

Ей сега ще ви покажем как набързо да отстраните обвивката на червените юнаци, та те да са абсолютно готови за по-нататъшна обработка.

Процедурата е следната:

  • С помощта на остър нож направете Х-образен разрез в долната част на доматките. Супер!
  • Междувременно, сложете на котлона тенджера с вода и оставете прозрачната течност да заври. После потопете сладурите вътре (важно е водата да ги покрива добре). Нека постоят така само няколко секунди. През това време "дрешката" им би трябвало да започне сама да се отлепя по краищата на разреза. 
  • Извадете червендалковците с решетъчна лъжица. 
  • Сложете ги да поплуват в съд със студена вода, докато се охладят максимално. Тази стъпка е важна, затова не я пропускайте. В противен случай, рискувате те да се разкашкат.
  • Когато прецените, че са се забавлявали достатъчно в басейна, изцедете ги и внимателно отстранете обвивката им с нож или направо с пръсти. Би трябвало да стане лесно и бързо. 

Ами, това е. Пробвайте дали пък така няма да улесните приготвянето на лютеницата :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май