Кулинарен трик: лед за по-дълго време

Съвсем елементарно, Уотсън :)
Кулинарен трик: лед за по-дълго време

Петък! Точно така. Време е за танци, музика и добри приятели. А в случай, че възприемате себе си като организатори на весели забави (и често спретвате такива за компанията), нека споделим с вас един доста полезен парти-трик.

Знаете, че много напитки се комбинират с лед. Затова, като добри домакини, вие сте длъжни да предоставяте достатъчно студени блокчета за гостите си, за да се наслаждават те на винаги добре охладени питиета.

Как постъпвате в този случай - изсипвате леда в подходящ съд, който позиционирате на видно място върху масата? Супер! Ще направите обаче още по-добре, ако го сложите в... гевгир, а същия - в стъклена или друга купа.

Блокчетата ще започнат да се стопяват постепенно, а водата ще се прецежда през решетъчния съд. Ползата на това е, че ледчетата няма да се смесват с прозрачната течност, което пък допълнително активира стопяването им. Простичко и лесно, опитайте!

Real Simple

Пожелаваме ви прекрасен и много емоционален уикенд :) И нека ви разхладим, макар виртуално, с този страхотен фото албум: 

inm.com

inm.com

inm.com

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май