Кулинарен трик: почистете люспите на рибата

За нула време
Кулинарен трик: почистете люспите на рибата

Вече имах възможността да ви кажа, че от скоро съм голям фен на риболова. Точно сега, например, изгарям от безумно нетърпение да дойде пролетта, за да акостирам с въдицата си на някой приятен речен или морски бряг. Ехааааа, мечти...

Кажете ми: има ли по-страхотно занимание, а? Освен, че е доказана антистрес терапия, то ти предоставя уникалната възможност сам да си уловиш вечерята. Яко!

Проблемът е, че, преди да се стигне до кулинарната обработка на улова, най-напред рибките трябва внимателно да се почистят от люспите. Факт.

Честно казано, доскоро това беше дейност, която трудно можеха да ме накарат да извършва. Не, че съм гнуслива, не. Просто наистина става въпрос за задача с повишена трудност особено когато аз съм изпълнителят ѝ.

Добрата новина е, че своевременно разбрах за един магически трик, който ми спести тонове мъки и неудобства. А понеже ви харесвам, ще побързам да го споделя с вас.

Той е следният:

Преди споменатата манипулация, потопете за няколко секунди рибоците във вряла вода. Ще се случи най-близкото до ума - люспите им ще омекнат и ще станат по-лесни за отстраняване.

А след като сте ги почистили хубавичко, имате свободата да постъпите с водните обитатели, както намерите за добре - в кулинарно отношение, разбира се. Експериментирайте с приготвянето им и не се колебайте да споделите резултата с нас.

В този материал пък открийте още един също толкова прост, но много ефикасен кулинарен трик. Е, бъдете вълшебници в кухнята, желаем ви го от сърце! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май